Loopproef zorgt meteen voor ophef in De Mol

Als je de voorbije dagen niet op Mars zat, is de kans groot dat je weet dat maandag een nieuw seizoen van De Mol begon. Een loopproef domineerde de eerste aflevering.

Zit de loopachtergrond van Gilles De Coster er voor iets tussen of niet? Feit is dat de 10 kandidaten van het populaire Vier-programma De Mol in de eerste aflevering een stevige loopopdracht voor de kiezen kregen: in duo’s 27 kilometer lopen in 3u30. Klinkt op zich niet onoverkomelijk, maar het parcours dat ze in Zuid-Afrika moesten afleggen, was verre van vlak. En er lagen ook niet overal geasfalteerde wegen.

De deelnemers slaagden uiteindelijk wel in hun opzet en hadden na 27 kilometer 3 minuten ‘overschot’. Ook al kende de proef een positief einde, toch zorgde ze al meteen voor de eerste verdachtmakingen (zie hieronder). Zo was Bernard naar eigen zeggen zeer sportief, maar werd hij er vlotjes uitgelopen door (ook naar eigen zeggen) ‘oude zak’ Robin (43). Ook Sam – die als hobby ‘joggen’ opgaf – scoorde hoog op de schaal van mol. Hij kreeg al na enkele kilometers krampen.

Uiteraard hebben wij er geen flauw idee van wie de mol is. Wat we wel weten, is dat het daar in Zuid-Afrika verdomd prachtig is om te lopen. Je kan de eerste aflevering integraal bekijken via de link hieronder.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?