Loopmaatjes redden leven jogger

Ludo Van Alphen heeft zijn leven te danken aan zijn trainer en collega's van Lopersgroep Putte. Zij reanimeerden de jogger toen hij vorige week in Edegem getroffen werd door een hartaanval.

Van Alphen was vorige week aan het joggen op de atletiekpiste aan zaal Moorland toen hij plots een zware hartaanval kreeg. Zijn trainer en een collega van de Lopersgroep Putte konden hem reanimeren met een defibrillator die vlakbij de piste hing.

Van Alphen is nog steeds onder de indruk van het gebeuren. “Ik voelde me al een tijd wat slapper, maar bij de cardioloog werd niets raars vastgesteld bij een fietstest. Tot nu”, zegt de Antwerpenaar in Het Laatste Nieuws. “Blijkbaar had ik een serieuze vernauwing van een hartslagader. Onverwacht, want ik liep nog 12 marathons en was net mijn looptijden aan het verbeteren.”

Dat Ludo Van Alphen hier nu nog rondloopt, heeft hij te danken aan zijn collega’s van de Lopersgroep Putte. Trainer Pierre Van Schilt en clubsecretaris Rudi Vleminx – die ambulancier is van beroep – wisten meteen wat hen te doen stond. “Ik ben er honderd procent van overtuigd dat die defibrillator en onze samenwerking als ploeg Ludo hebben gered. Iedereen nam een taak op zich waardoor alles vlot verliep.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?