Loopmaatje van koning Filip moet Royal Run uitstellen

Onze koning Filip is best sportief en dat geldt ook voor de Deense kroonprins Frederik. 4 jaar geleden gingen ze tijdens een staatsbezoek samen joggen. Maar wat Frederik wel heeft en Filip niet is een Royal Run ...

De Royal Run is een loopevenement in Denemarken dat in 2018 voor het eerst door kroonprins Frederik georganiseerd werd. Naar aanleiding van zijn 50e verjaardag vonden er toen in verschillende uithoeken van het land loopwedstrijden plaats onder de noemer Royal Run.

Wegens het grote succes – met meer dan 70.000 deelnemers – beslisten de sportieve kroonprins en de koninklijke familie om er een jaarlijks evenement van te maken. De lopers kunnen kiezen uit een run van 10 km, 5 km of 1 mijl. Iedereen is welkom: van de pure loopfanaat tot gezinnen met een baby in de kinderwagen. De beleving en het groepsgebeuren zijn belangrijker dan het lopen van een kanontijd.

Maar lopen in grote groepen is in coronatijden uiteraard uit den boze. De editie van 2020 werd geannuleerd en nu heeft kroonprins Frederik via Instagram aangekondigd dat de Royal Run 2021 niet zoals gepland op 24 mei zal kunnen plaatsvinden. Het event wordt doorgeschoven naar 12 september.

 “Ik hoop dat jullie de tijd tot 12 september gebruiken om het plezier van sporten en lopen te behouden”, zegt de kroonprins in de video. Het filmpje werd afgelopen weekend opgenomen, toen Frederik door de sneeuw aan het lopen was met zijn kinderen Vincent en Josephine.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?