Loopgekte creëert 539 jobs bij Nike België

Nike gaat binnen het half jaar 539 nieuwe werknemers aanwerven voor zijn distributiecentra in ons land. Dat is vooral te danken aan de rush op loopschoenen, weet Het Laatste Nieuws.

Ook bij Nike in Laakdal, waar het grootste distributiecentrum van het Amerikaanse sportmerk ter wereld is gevestigd, merken ze dat steeds meer mensen beginnen te lopen. Omdat de drie gebouwen uit hun voegen barsten, heeft Nike ook al een verdeelcentrum in Herentals en binnenkort komt er nog eentje bij in Ham. Daar zal plaats zijn om 15 miljoen paar schoenen op te slaan. Daarvoor zijn honderden nieuwe werknemers nodig. “Van de 539 geplande aanwervingen zullen 430 mensen ingezet worden in onze verdeelcentra”, zegt personeelsdirecteur Kris Peeters in Het Laatste Nieuws.

Vanuit de Belgische verdeelcentra vertrekken jaarlijks meer dan 180 miljoen sportartikelen, zoals schoenen en kleding, naar meer dan 50.000 klanten in heel Europa, een stuk van Afrika en het Midden-Oosten. In Laakdal worden ook alle online bestellingen afgehandeld. Door de enorme populariteit van het joggen worden er vooral loopschoenen verdeeld.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?