Loop zondag mee met Koen Naert tijdens de Brussels Airport (Half) Marathon

Zondag 6 oktober vindt opnieuw de meest internationale (halve) marathon van België plaats. Niemand minder dan Europees kampioen marathon Koen Naert staat, samen met 12.000 andere lopers, aan de start.
‘Leuk om in eigen land te lopen’
Voor Koen Naert wordt het zijn eerste deelname aan de Brussels Airport Marathon, die met het oog op de Olympische Spelen 2020 in Tokio kiest voor een deelname aan de halve marathon. De Bruggeling kijkt alvast uit naar zijn race doorheen Brussel. “Ik heb van andere atleten al enorm veel goeds gehoord over het parcours. Het wordt de eerste keer dat ik aan de start verschijn en kijk er dus enorm naar uit. Het is trouwens altijd leuk om in eigen land te lopen”, aldus Naert die zich al volop focust op de Olympische Spelen van Tokio. 
Internationale uitstraling 
Ook de Brit Nick Earl bevestigde zijn deelname aan de halve marathon. Earl heeft een persoonlijk record van 1:04:31 op de halve marathon en wordt dus een stevige concurrent voor Naert. 
Maar ook tal van (inter-)nationale recreanten zullen zondag Brussel al lopend doorkruisen. Veel deelnemers komen van over de grens en koppelen meteen een citytrip aan het succesvolle loopevent. Voor wie de halve of volledige marathon iets te uitdagend lijkt, kan ook deelnemen aan de Brussels Airport Mini Marathon van 6,5 km. Voor de allerkleinsten is er ook de Alpro Kids Run van 1 km.
Loop mee ten voordele van Think-Pink 
De organisatie van de Brussels Airport Marathon biedt ook soelaas voor alle ingeschrevenen van the Race for the Cure van vorig weekend. Het grootste event in de strijd tegen borstkanker werd in het Ter Kamernbos namelijk geannuleerd door de gure weersvoorspellingen. 
Zo zal the Race for the Cure deze zondag integraal deel uitmaken van de Mini Marathon over 6,5km. Al wie ingeschreven was voor de Race for the Cure kan zondag gewoon om 9u30 starten. Of wie nog wil meedoen kan zich inschrijven voor de Race for the Cure tot vrijdag 4 oktober 8u. Iedereen kan terecht in het Race for the Cure-dorp aan de startplaats in het Jubelpark.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?