Loop zondag door de zonovergoten Gentse haven

Staat er op de eerste zondag van de paasvakantie nog geen activiteit in je agenda? Misschien vult een zonnige looptocht door de Gentse haven die leegte op.

Op zondag 2 april vindt de vierde editie van Haven Gent Loopt plaats. De weersvoorspellingen maken voorlopig gewag van een zonnige zondag bij 17 °C. Ideaal loopweer, dus.

Aan de startplaats op de Rigakaai worden meer dan 2500 lopers verwacht. Het bijzondere parcours brengt de lopers op plaatsen waar je anders niet mag komen: over kaaien, langs dokken en door heel wat bedrijven in de haven. De lopers kunnen letterlijk zien wat de havenactiviteiten inhouden. Op de eerste zondag van de paasvakantie is Haven Gent Loopt een echt familie-evenement. Met afstanden tussen 1 en 21 km is er voor elk niveau een aanbod.

Voor de allerkleinsten

Op een echt familie-evenement mogen de kinderen verwend worden. Gedurende de duur van het evenement wordt er een Volvo Trucks Kids Village georganiseerd. Naast het Volvo Trucks springkasteel is er een kleutertuin en een workshop voorzien. Ouders kunnen met een gerust hart gaan lopen terwijl de kinderen opgevangen worden!

Naast de Volvo Trucks Kids Village mag ook een sportieve uitdaging niet ontbreken. De Chiquita Kids Run is er voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Deelnemertjes lopen 1 km door de haven en ontvangen nadien een originele medaille, een vrolijk T-shirt, een banaan en drankje, én een unieke herinnering.

Inschrijven kan nog

Tot zaterdag 1 april, 23.59 uur, kan je je nog online inschrijven via www.havengentloopt.be. Op zondag 2 april kan je je vanaf 8.30 uur ter plaatse inschrijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?