Loop zondag 8 mei doorheen Belgische brouwerijen met de Great Breweries Marathon

Op zondag 8 mei zal de langverwachte vijfde editie van de Great Breweries Marathon plaatsvinden. Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn slaan opnieuw de handen in elkaar om lopers en wandelaars een fantastisch parcours (25 of 42,195 km) en lekkere bieren te serveren. Inschrijven is nog mogelijk.

In een ideale wereld zou de vijfde editie van de Great Breweries Marathon al in 2020 plaatsgevonden hebben. Ook in 2021 was de coronapandemie spelbreker, maar dit jaar, op zondag 8 mei, komt die vijfde editie van de Great Breweries Marathon er wél.

De ingrediënten van deze unieke belevingsmarathon zijn nog steeds dezelfde. In het hart van Vlaanderen zwaaien drie roemrijke brouwerijen – Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn – hun poorten open voor lopers en wandelaars. De deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 25 km of 42,195 km. Lopers en wandelaars die ‘all the way’ gaan en voor de marathonafstand opteren, krijgen een rustig en landelijk parcours voorgeschoteld dat de drie organiserende brouwerijen en de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant met elkaar verbindt. 

Start en aankomst bevinden zich bij Duvel Moortgat in Breendonk, waar je na je tocht kan genieten van een lekkere degustatie. De wandelaars mogen onderweg, wanneer ze de brouwerijen bezoeken, al eens nippen van een glaasje. In het deelnamepakket van alle inschrijvers voor de Great Breweries Marathon zit bovendien een bierpakket, samengesteld door de drie organiserende brouwerijen. 

Wil jij niets van deze belevingsmarathon op 8 mei missen? Inschrijven kan nog via www.greatbreweriesmarathon.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?