Loop zondag 5 km tijdens de allereerste Start 2 Run Day en steun Plan International

Start 2 Run, de razend populaire loop-app die intussen in meerdere landen gelanceerd is, houdt haar eerste virtuele evenement over heel Europa! Zondag 20 september wordt Start 2 Run Day, de dag waarop iedereen 5 kilometer kan lopen of wandelen en daar meteen Plan International mee steunt.
De Start 2 Run-app begeleidt al wie begint met lopen én ook wie daarna wil volhouden en voor langere afstanden wil trainen. De app is een personal coach met een echte stem die je begeleidt en motiveert tijdens het lopen. In België en Nederland bestaat de app al enkele jaren (met Evy Gruyaert als digitale coach) en bouwde daar doorheen de jaren ruim 600.000 actieve gebruikers op. Sinds enkele weken is de app ook beschikbaar in het Duits en het Engels en sinds vorige week ook in het Frans, met respectievelijk Fernanda Brandão, Jenni Falconer en Loïc Nottet als coachende stemmen.
EUROPESE START 2 RUN DAY 
Om de uitbreiding van de app naar andere Europese landen wat kracht bij te zetten, wordt op zondag 20 september in alle landen waar de app gelanceerd is de allereerste Start 2 Run Day georganiseerd. Alle lopers (Start 2 Run-gebruikers, maar ook anderen) worden uitgenodigd om die dag zelf 5 kilometer te lopen (of wandelen), waar ze ook willen. Wie zich connecteert met de Start 2 Run-app en de 5 kilometer uitloopt, krijgt een echte Start 2 Run-medaille en steunt bovendien Plan International.
Elke loper krijgt bij de registratie de keuze uit drie verschillende pakketten: een basispakket met een echte medaille die je nadien wordt toegestuurd, eentje met een looppetje extra of eentje met Plan International-mondmasker. Om deel te nemen aan de Start 2 Run Day dien je vooraf in te schrijven via start2runday.com en te connecteren met de Start 2 Run-app. De details ontdek je bij je registratie. 
PLAN INTERNATIONAL 
Wie deelneemt aan de Start 2 Run Day loopt niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Plan International. Plan International is een organisatie die kinderrechten en gelijkheid voor meisjes verdedigt in meer dan 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In tal van de projecten speelt sport een zeer belangrijke rol om gemeenschappen te verbinden en jongeren sterker te maken. Het is tevens een krachtig middel in de strijd voor gelijke rechten. 
Plan International maakt ook in België de link met sport. Naast de sportambassadeurs (de Cheetahs, de Red Flames, Philippe Gilbert,…) zijn er ook de Urban Trail Series en de AG Memorial Van Damme die Plan International als goede doel hebben gekozen en geld inzamelen voor de sportprojecten in Senegal. In dat kader is de samenwerking met Start 2 Run een logische verdere stap in deze samenwerking. Via virtuele events kunnen we mensen met elkaar verbinden en op die manier ook kinderen waar ook ter wereld een duwtje in de rug geven om via sport te kunnen werken aan een betere en veiligere toekomst. 
Per deelnemer die zich inschrijft voor de Start 2 Run Day gaat er 5 euro integraal naar Plan International. Wie wil kan bij de inschrijving ook kiezen voor het ‘Start 2 Run-pakket met mondmasker’. De maskers zijn voorzien van een unieke tekening van Eva Mouton (voor de Nederlandstaligen, voor de Franstaligen is het een tekening van Philippe Geluck) zodat we ook een glimlach kunnen toveren op ieders gezicht. De inkomsten van deze maskers gaan integraal naar de COVID-19-projecten van Plan International.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?