Loop voor LIVE2020 virtueel langs vijf Belgische topfestivals!

LIVE2020 heeft, in samenwerking met Golazo, de Belgian Festivals Run gelanceerd. Dit is een virtuele run waarbij de sportieve muziekliefhebber van 17 t.e.m. 20 juni langsheen vijf topfestivals kan lopen. De opbrengst gaat integraal naar LIVE2020, het steunfonds voor en door de Belgische livemuzieksector.

Van een ongehoord interview met Netsky tot die keer dat Nirvana nog als openingsact speelde: deelnemers van de Belgian Festivals Run doorlopen van 17 tot 20 juni letterlijk de geschiedenis van 5 festivals: Couleur Café, Rock Werchter, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop. Studio Brussel ging voor de gelegenheid grasduinen in de archieven en selecteerde een aantal opmerkelijke momenten. Stijn Van de Voorde tekent present als enthousiasmerende sportcoach en praat de fragmenten aan elkaar. Bovendien cureert elk festival een eigen sportieve playlist voor de lopers.

Deelnemers schrijven zich in via belgianfestivalsrun.be, downloaden de MyTrace-app, volgen de verdere stappen en selecteren daarin de Belgian Festivals Run. De MyTrace-app is een tool van sport- en gezondheidsbedrijf Golazo, dat samen met LIVE2020 initiatiefnemer is van de Belgian Festivals Run. Deelnemers kiezen zelf hun parcours. Meelopen kan tijdens verschillende waves in het weekend van 17 t.e.m. 20 juni. Tijdens de run worden deelnemers ondergedompeld in de sfeer en beleving van de festivals, door leuke anekdotes, verhalen en omgevingsgeluiden. Na elke kilometer krijgen ze bovendien een update over hun tijd. Wie wil kan er ook met vrienden een wedstrijdje van maken. Geen loper? De Belgian Festivals Run wandelen kan en mag ook.

“CRISIS IN DE LIVEMUZIEKSECTOR IS NOG NIET VOORBIJ”

De timing van de Belgian Festivals Run is niet toevallig: eind juni is traditioneel de start van een fantastische Belgische festivalzomer. De zomer van 2021 brengt helaas nog geen terugkeer naar de normaliteit. Couleur Café en Dour Festival zien hun editie opnieuw een jaar uitgesteld worden. Rock Werchter is ook uitgesteld naar 2022. Het festival organiseert deze zomer wel een coronaveilige concertreeks in het Festivalpark: WERCHTER PARKLIFE. Tomorrowland pakt uit met een virtuele editie in juli en hoopt samen met Pukkelpop op een full capacity event eind augustus/begin september. Daarbij mikken beide festivals op een normale editie, al zijn er nog een heleboel vraagtekens rond de criteria en omstandigheden waarin dat georganiseerd kan worden.

De heropstart gaat stap voor stap en brengt nog steeds onzekerheden achter de schermen met zich mee. “Er zijn mensen in onze sector die hun job anderhalf jaar niet konden uitvoeren, die financieel zeer moeilijke tijden kennen. De geleden schade zal nog jarenlang voelbaar zijn,” merkt Coralie Berael van LIVE2020 op. “Het solidariteitsfonds blijft nodig, de crisissituatie in de livemuzieksector is nog niet voorbij.”

PRAKTISCHE INFO

Inschrijven voor de Belgian Festivals Run kan via belgianfestivalsrun.be. Deelnemers hebben de keuze om 5 of 10 kilometer te lopen (of te wandelen!). Deelnemen aan de Belgian Festivals Run kost 15 euro. De opbrengst wordt integraal overgemaakt aan LIVE2020.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?