Loop virtueel je favoriete wedstrijd!

Heb je geen borstnummer te pakken gekregen voor je favoriete wedstrijd? Geen nood, dankzij Virtual Runner kan je vanaf nu ook virtueel deelnemen vanop je loopband!

Fietsers kunnen al langer virtueel de Ventoux beklimmen of de Ronde van Vlaanderen rijden op rollen. Dankzij Virtual Runner kunnen nu ook lopers de mooiste looproutes ter wereld beleven en van thuis uit op verkenning gaan in de grote steden. Meer zelfs, het is ook mogelijk om virtueel aan wedstrijden deel te nemen!

Het systeem werd vorig weekend voor het eerst uitgetest op de New Balance Falmouth Road Race, een wedstrijd in Cape Cod, Massachusetts. Het evenement is zo populair dat de organisatie elk jaar zo’n 5.000 lopers moet teleurstellen.

Dankzij Virtual Runner konden zo’n 100 sportievelingen zondag thuis vanop hun loopband mee over het parcours rennen. Via de app kregen zij de HD-beelden van het traject op hun tablet, inlcusief toeschouwers en hun aanmoedigingen! De app gaf ook continu instructies om de weerstand van de loopband aan te passen aan de zwaarte van het parcours. De deelnemers zagen vanop hun loopband ook perfect waar ze zich bevonden in het virtuele peloton.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?