Loop vandaag eens een trap omhoog!

Loop vandaag de trap eens omhoog in plaats van de lift te nemen! Dat is de boodschap van de organisatie van de CittA Antwerp Urban Trail, die 5 maart heeft uitgeroepen tot nationale trappendag.

De organisatie van de CittA Antwerp Urban Trail wil met deze trappendag de deelnemers klaarstomen voor de trappen van onder andere het stadhuis die ze op zondag 16 maart zullen moeten oplopen. Deelnemers worden dan ook opgeroepen om vandaag een foto te nemen van hun traploopkunsten en die te delen op de Facebook-pagina van de Urban Trail.

Trappenlopen is inderdaad een goede training en makkelijk in te bouwen in je dagelijkse activiteiten. Door de trap te nemen verbrand je ongeveer 10 kcal per minuut, dat is vijf keer zoveel in vergelijking met het nemen van de lift. Wist je trouwens dat je met 30 minuten joggen en 15 minuten traplopen hetzelfde aantal calorieën verbrandt?

Ook de Britse regering wil haar landgenoten aanmoedigen om meer de trap te nemen en ontwikkelde speciaal daarvoor een labelsysteem dat aangeeft hoeveel calorieën je per etage verbrandt. En bij onze noorderburen gaan ze nog een stapje verder: daar hebben ze eind november zelfs een heuse traploopweek!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?