Loop van Vlaanderen lokt 2.800 deelnemers

De eerste editie van de Loop van Vlaanderen was een groot succes met zo'n 2.800 deelnemers. De tocht is nu al op weg om een klassieker te worden in Vlaanderen.

Voor de eerste editie van de Loop van Vlaanderen waren liefst 2.800 deelnemers naar Oudenaarde afgezakt voor de ‘Ronde van Vlaanderen’ voor lopers en wandelaars. Onder andere de Koppenberg en de Paterberg moesten overwonnen worden. Daarvan koos het grootste gedeelte (1.400 deelnemers) voor de 25 km. Ook de 10 km (1.000 deelnemers) was erg in trek. Zo’n 400 stervelingen probeerden het op de 50 km.

Het was Thomas Beirnaert die het eerste over de meet kwam op de 50 km. Loop van Vlaanderen-peter Ruben Van Gucht finishte knap 13de op de langste afstand. Op de 25 km zegevierde Pieter Helin. Ook Michel Wuyts liep de 25 km en legde die af in 2u09. De 10 km werd gewonnen door Luca Panzavolta.

De Loop van Vlaanderen was echter meer dan een wedstrijd. Onder de deelnemers waren er ook een 500-tal wandelaars en er ging minimaal 5 euro per deelnemer naar het Fonds voor Spierzieke kinderen. Dat de jongens en meisjes met de ziekte van Duchenne het startschot mochten geven, zorgde voor een mooi moment.

Bij aankomst konden alle deelnemers genieten van de stralende zon op de markt van Oudenaarde, waar ze enkele uren eerder waren gestart. Daar waren alleen lachende en gelukkige gezichten, want voor iedereen was het een geslaagde middag. De Loop van Vlaanderen is na één editie al op weg om een klassieker te worden!

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?