Loop samen met Marathonman naar zijn 1000ste marathon

Stefaan Engels, de man die 6 jaar geleden 365 marathons in 365 dagen liep, gaat een nieuwe uitdaging aan. Hij wil van 900 naar 1000 marathons gaan op 100 dagen. Jij kan met hem meelopen.

Stefaan Engels (55) heeft al 900 marathons gelopen en gaat met zijn nieuw project RUN2GETHER(E) op zoek naar zijn 1000ste. Daarom loopt hij van zaterdag 12 november tot en met zondag 19 februari elke dag een marathon aan de Watersportbaan in Gent. Na 100 marathons op 100 dagen moet zijn teller op 19 februari op 1000 marathons staan.

Stefaan wil naar eigen zeggen niet zozeer recors verbeteren, maar wel aantonen dat je langer optimaal kan genieten van het leven als je investeert in je fysieke en mentale gezondheid. De opbrengst van deze actie gaat naar het goede doel To Walk Again van Marc Herremans. Die geeft op 12 november ook het startschot van RUN2GETHER(E).

Met iedereen

Stefaan hoopt om tijdens zijn project zo veel mogelijk gezelschap te krijgen. Hij roept iedereen op om een stukje mee te lopen of wandelen. Het tempo ligt op 9,5 kilometer per uur, kwestie van de instapdrempel aan de lage kant te houden. Als collega-loper koop je een kaart waarmee je kilometers spaart tijdens het project. Je hoeft dus geen marathon op een dag te lopen, je kan de afstand spreiden. Wie aan 42,195 km zit (1 volle spaarkaart), krijgt een bronzen medaille. 3 marathons zorgen voor een zilveren medaille. Een gouden plak krijg je bij 10 marathons op 100 dagen. Voor meer info over de spaarkaarten: check de link hieronder.

Maar er is meer, want wie een medaille in de wacht sleept, krijgt ook een goodiebag en maakt kans op prachtige prijzen. Zoals een marathonreis naar New York, Chicago of Berlijn, maar ook loopschoenen, sporttassen en nog veel meer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?