Loop over ‘de B401’ tijdens de ENGIE Stadsloop De Gentenaar!

Op zondag 17 mei kunnen lopers zich weer volledig uitleven tijdens een prachtige stadsloop door de Gentse binnenstad!

Je kan kiezen uit 5 km of 10 km langs de Gentse waterlopen, historische plekjes en nog zoveel moois. Dit jaar pakt de organisatie uit met een primeur op het parcours van de 10 km, namelijk een passage over de B401. Op de alombekende ‘fly-over’ worden de lopers getrakteerd op een prachtig zicht over de stad. Dit wil je echt niet missen!

De ENGIE Stadsloop De Gentenaar start traditiegetrouw op het Sint-Pietersplein en zal opnieuw ook door het centrum lopen. De passage over de Korenlei en de Vrijdagmarkt is een hoogtepunt voor veel lopers. Daar komt nu dus voor het eerst ook de B401 bij. “Toen de AG Antwerp 10 Miles voor het eerst door de Kennedytunnel liep, gaf dat een boost aan het evenement. We zijn dan ook erg blij dat de Stadsloop ook zo een iconische passage krijgt,” aldus Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Een passage die normaal niet voor lopers open is en met een prachtig zicht op de stad zal dit loopevenement – een van de oudste van het land – een nieuw elan geven.”

De ENGIE Stadsloop De Gentenaar maakt ook dit jaar deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. Als nieuwe title partner van de Running Tour wil ENGIE haar nabijheid bij haar klanten extra in de verf zetten. Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zo veel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt zoals herbruikbare bekers en zo weinig mogelijk plastic en wegwerpverpakkingen. Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: “We zijn trots dat we de officiële partner zijn van de ENGIE Running Tour en zo mensen kunnen aanmoedigen om samen met familie en vrienden te gaan lopen. Met de extra focus op duurzaamheid sluiten de stadslopen bovendien perfect aan bij onze zero-carbon ambitie die we overal in België uitrollen. Niet in het minst in Gent, waar we op verschillende locaties inzetten op hernieuwbare energie en energie-efficiëntie.”

PRAKTISCH
De ENGIE Stadsloop De Gentenaar vindt plaats op zondag 17 mei met start op het Sint-Pietersplein.
* Start 10 km: 15 uur
* Start 5 km: 14 uur
* Start Alpro kids run: 13.30 uur
Inschrijven kan via www.ENGIErunningtour.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?