Loop of wandel virtueel in de prachtige Dolomieten!

Deze week zouden we normaal in de prachtige Dolomieten de tiende jaargang van Climbing for Life vieren. Helaas heeft het coronavirus hier een stokje voorgestoken, maar om de deelnemers alvast op te warmen voor de editie van 2021 biedt Climbing for Life, samen met golden partner Chiesi, een schitterende virtuele uitdaging aan!

In het teken van longaandoeningen!

Climbing for Life Dolomiti staat in het teken van longaandoeningen. Samen met Chiesi wil de organisatie werken aan bewustmaking van onder andere een tijdige en goede behandeling van longaandoeningen en het belang van sporten in functie van een verbeterde ademhaling.

Jaarlijks worden er 10 ambassadeurs geselecteerd, die onder deskundige begeleiding van Energy Lab en de medische centra van KULeuven en CHU Liège klaargestoomd worden voor Climbing for Life. Ook voor hen valt de editie van 2020 een beetje in het water, maar dankzij de virtuele Climbing for Life kunnen we het goede doel toch in de kijker plaatsen!

Per deelnemer aan de virtuele Climbing for Life schenkt de organisatie, dankzij Chiesi, 5 euro aan 3 patiëntenverenigingen. De astma- en allergiekoepel, de mucovereniging en copd vzw zetten zich in voor de beste zorg en omkadering voor iedereen die met astma, muco of copd in aanraking komt.

De virtuele challenge?

Fiets, loop of wandel op 10 dagen tijd samen met je teamgenoten de totale afstand van alle routes van Climbing for Life. Jouw team van maximaal 4 deelnemers moet binnen deze tijdsperiode dus 528 km fietsen óf 93 km lopen of wandelen. De challenge loopt van vrijdag 11 september tot en met zondag 20 september. Jezelf of je team registreren en kilometers verzamelen kan op keepmoving.eu.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?