Loop naar de top van de mooiste Franse Alpencols!

Dankzij Climbing for Life kunnen komende zomer niet alleen wielertoeristen hun hartje ophalen in berglandschappen, ook lopers zullen opnieuw aan hun trekken komen.

Climbing for Life bestaat dit jaar uit twee weekends: van 30 juni tot en met 2 juli en van 18 tot en met 20 augustus. De Franse Alpen vormen deze keer het decor.

In het eerste weekend heb je onder meer de mogelijkheid om de Télégraphe te beklimmen, maar natuurlijk is de Galibier (18,1 km, 7% gemiddeld stijgingspercentage) dé blikvanger. Met 2.645 hoogtemeters is die col de hoogst gelegen aankomstplaats in de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk. Trailfanaten kunnen zich dan weer uitleven op een offroadparcours in Valloire.

Zo’n anderhalve maand later staan enkele andere bekende Alpencols op het menu. Lopers kunnen onder meer Les 2 Alpes (9,9 km, 6,1% gemiddeld stijgingspercentage) beklimmen en krijgen eveneens een uitdagende trailrun voor de kiezen.

En net als de vorige edities zweet je niet voor niets, want Climbing for Life bindt de strijd aan tegen astma & muco en diabetes. Vijftien deelnemers met een van deze aandoeningen zullen een halfjaar lang medisch begeleid en getraind worden door Energy Lab om in juli en augustus de uitdaging aan te gaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?