Loop met de PolarV800 van Frederik Van Lierde

Polar heeft een nieuwe hoogtechnologische trainingscomputer op de markt gebracht: de Polar V800 met geïntegreerde GPS en activity tracker. Wereldkampioen Ironman Frederik Van Lierde neemt hem overal met zich mee.

De Polar V800 werd ontwikkeld door professionele atleten en veeleisende sporters. De trainingscomputer met geïntegreerde GPS ondersteunt diverse sportdisciplines van lopen, fietsen en zwemmen tot skiën en triatlon. Hij registreert ten alle tijden je hartslag en wisselt naadloos tussen disciplines en registreert de volledige prestatie, inclusief de wisseltijden.

Het nieuwste paradepaardje van Polar helpt atleten ook met het herstel tussen de sportmomenten in. Ideaal om te pieken naar een volgende topprestatie. Zo registreert hij dankzij de geïntegreerde activity tracker naast je trainingssessies ook de dagelijkse fysieke activiteit.

Alles wordt geregistreerd. Van de zwaarste training tot het oplopen van de trap. Op die manier wordt de herstelstatus automatisch aangepast zodat je een correcte berekening krijgt van de hoeveelheid rust tussen twee zware trainingssessies.

In combinatie met de Polar Flow webservice biedt de Polar V800 onmiddellijke analyse en diepgaand inzicht in zowel training als recuperatie. Specifiek voor lopers berekent hij ook de Running Index, die een score geeft aan je aerobe fitheid en je loopefficiëntie. Een Orthostatische Test geeft je inzicht in je herstelstatus op lange termijn om overtraining te voorkomen.

De Polar V800 is afgewerkt met krasbestendig Gorilla Glass en wordt geleverd met een herlaadbare batterij die tot 14 uren trainingstijd kan registreren. In ?low power GPS mode? gaat hij 50 uren mee en wanneer hij gebruikt wordt als uurwerk en 24/7 activity tracker doet hij 30 dagen dienst. De adviesprijs bedraagt 399,90 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?