Loop mee door 2011!

In 2011 maakten we kennis met o.a. de zwaarste, de oudste en de snelste marathonloper. Ook Pippa Middleton liep letterlijk in het middelpunt van de belangstelling. Loop mee door het jaaroverzicht van Running.be!

Pippa Middleton was niet de enige sportieveling in koninklijke kringen, ook prinses Astrid liet zich opmerken met haar deelname aan de New York City Marathon. Zelfs in de woelige Belgische politiek stonden de loopschoenen centraal met een premier-in-spe op sneakers.

In 2011 werden er opnieuw flink wat marathonrecords neergezet. Patrick Makau liep in Berlijn de snelste 42,195 km, de 100-jarige Fauja Singh was in Toronto de oudste marathonloper en de ruim 200 kilo wegende Kelly Gneiting in Los Angeles de zwaarste.

Onderzoek van de KU Leuven wees uit dat liefst één miljoen Vlamingen – dat is één op zes – wel eens de loopschoenen aanbindt. Eén van hen is Gentenaar Stefaan Engels, die stuntte met 365 marathons in evenveel dagen, maar zijn wereldrecord later op het jaar alweer moest afgeven aan een Spanjaard. 

Terwijl de 20 km door Brussel de snelst uitverkochte loopwedstrijd van het land was, kroonde de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon zich opnieuw tot grootste loopevent van Vlaanderen. Met de Energizer Night Run kreeg Antwerpen bovendien letterlijk de donkerste loop van het land.

Bekijk het volledige loopjaaroverzicht via de link rechtsboven!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.