Loop in je eigen dorp of stad de olympische marathon van Rio

There's an app for that! Die uitspraak is op bijna alles van toepassing. Ook als je de olympische marathon in Rio wil lopen in pakweg Denderwindeke of Zandvliet.

De tweede week van de Olympische Spelen nadert en dus beginnen ook de atletieknummers. De marathon is zoals steeds een van de hoogtepunten. Hoewel die wedstrijd op duizenden kilometers hiervandaan plaatsvindt, kan jij hem lopen alsof je zelf in Rio de Janeiro zit. Nog beter: je kan het doen wanneer jij wil. Met dank aan The Guardian, dat daarvoor een app ontwikkelde: RioRun.

RioRun is eigenlijk een interactieve podcast die je langs het olympische parcours gidst terwijl je bij wijze van spreken in je achtertuin loopt. Je kan het alleen gebruiken op smartphones en het werkt via je browser. RioRun gebruikt gps om je tempo, afstand en tijd te bepalen. Op basis daarvan speelt de app ook audiofragmenten af wanneer je bepaalde locaties op het parcours bereikt. Je hoeft trouwens geen marathonloper te zijn om de 42,195 kilometer af te werken. Je kan je afstand opslaan en een dag (of later) verderlopen.

Aan de slag  

Surf naar Riorun.theguardian.com. Zorg ervoor dat je locatievoorzieningen aangevinkt hebt op je smartphone. De mensen die de marathon op de loopband willen afwerken, kunnen die optie aanvinken in RioRun. Onderweg verdien je badges en awards.

Ter info: de olympische marathon bij de vrouwen vindt plaats op 14 augustus. Naast onze Manuella Soccol is ook de Canadese moeder Krista DuChene van de partij. Zij maakte onlangs haar trainingsschema openbaar. Op de laatste dag van de Spelen (21 augustus), lopen de mannen hun 42,195 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?