Loop eens achter een bol kaas aan!

In het Engelse Gloucestershire heeft het jaarlijkse Cheese Rolling plaatsgevonden. De deelnemers liepen weer heel wat blutsen en builen op in hun achtervolging op een bol kaas. Bekijk de beelden!

Het is al voor het vierde jaar op rij dat de Cheese Rolling officieus werd georganiseerd. Bij de laatste officiële editie in 2009 kwamen er immers 15.000 toeschouwers opdagen voor dit maffe loopevent, terwijl Cooper’s Hill maar 5.000 kijklustigen aankan.
 
Dat weerhield enkele mafkezen er niet van om toch nog jaarlijks achter de 3,5 kg zware bol kaas te lopen, want sindsdien werd de Cheese Rolling gewoon officieus gehouden. De veiligheidsdiensten zien dat echter liever niet gebeuren, maar omdat het onduidelijk is wie de Cheese Rolling organiseert, laten ze voorlopig begaan.

Een duizendtal toeschouwers zakte maandag af naar Cooper’s Hill. Normaal gezien wordt daar een Double Gloucester kaas naar beneden gerold via de steile 200 meter lange afdaling, maar dit jaar werd die vervangen door een lichtgewicht versie in schuim.

Het doel van de wedstrijd is eigenlijk om de bol kaas te pakken te krijgen, maar omdat dit praktisch niet haalbaar is, wordt degene die het eerst de finish onderaan overschrijdt tot winnaar uitgeroepen. 

Kenny Rackers won de finale. De 27-jarige Amerikaan, gehuld in een strak stars&stripes-pak, was speciaal voor dit evenement overgevlogen uit Colorado Springs. “Ik ben naar hier gekomen om te winnen en het is me gelukt”, zei Rackers. “Ik was drie dagen op voorhand al naar hier afgereisd om de heuvel te verkennen. Tijdens een van mijn trainingen heb ik me bezeerd bij een valpartij, maar eind goed al goed!”

De 16-jarige Lucy Townsend won bij de vrouwen voor het tweede jaar op rij. Traditioneel liepen de deelnemers weer heel wat blutsen, builen, verrekkingen, kneuzingen en zelfs breuken op tijdens de wedstrijd, maar echt zware ongevallen bleven uit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?