Loop dwars door het groen en van abdij tot abdij op Hemelvaartsdag

Nog geen plannen op donderdag 26 mei? Dan vinden lopers en wandelaars hun gading in de Keytrade Bank Abdijentocht. Deze oerklassieker op de loopkalender neemt je op Hemelvaartsdag mee over een groen parcours tussen de abdij van Averbode en Tongerlo. Inschrijven is nog mogelijk.

Onze redacteur trok voor het meinummer van runningBE magazine de loopschoenen aan en ging samen met Greg Broekmans, verantwoordelijke van de loopevenementen bij organisator Golazo, alvast een kijkje nemen op het parcours.

De intussen al 39ste editie van de Keytrade Bank Abdijentocht – onderdeel van de Keytrade Bank Nature Trail Series – start dit jaar in Tongerlo en eindigt in Averbode. Broekmans: “Jaarlijks wisselen we start en aankomst om. Het ene jaar starten we in Tongerlo, het andere jaar in Averbode.” Wandelaars en lopers krijgen een prachtig 16 km lang parcours voorgeschoteld. Voor de fervente wandelaars staat ook de 35 km weer op het programma, in een lus van en naar Averbode.”

PARCOURS IN LIJN

Het parcours van de Abdijentocht trekt door de prachtige Merodebossen en komt uiteraard langs de abdijen van Tongerlo en Averbode. Broekmans: “Het lopen van abdij naar abdij, twee prachtige plekken, maakt dit event zo uniek. Er zijn niet meer zo veel wedstrijden op de kalender met een parcours in lijn en dat blijft toch nog altijd tot de verbeelding spreken. Terwijl je in Averbode langs de abdij loopt, stellen in Tongerlo de paters de abdijdeuren open voor de deelnemers, wat de beleving nog verhoogt. Lopers en wandelaars worden getrakteerd op een heel gevarieerd parcours. Bos, heide, veldwegen, … Liefst 90% van het parcours loopt over onverharde wegen. En een niet te onderschatten incentive voor veel wandelaars en lopers is uiteraard de frisse Tongerlo die na afloop gedronken kan worden aan de finish. Die gezelligheid achteraf is heel belangrijk voor natuurlopers en het hoort ook echt bij het DNA van de Abdijentocht.” 

ALLE NIVEAUS

De Keytrade Bank Abdijentocht is het ideale loop- en wandelevent voor alle niveaus. Zowel voor wie zijn of haar eerste stappen in het natuurlopen wil zetten als voor de ervaren trailrunners zijn de Merodebossen de hemel op aarde. Het traject is dan ook het denkwerk van een groepje gepassioneerde lopers ide hun favoriete paden samenbrengen. 

Wil jij deze groene klassieker beleven? Schrijf je dan in via www.abdijentocht.be

*De uitgebreide vooruitblik kan je volledig lezen in het mei/juninummer van runningBE magazine. Nu verkrijgbaar in de winkel en HIER online te bestellen. Je kan het artikel HIER ook digitaal raadplegen via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?