Loop Dwars door Hasselt met Hanne Troonbeeckx!

Hanne Troonbeeckx was vandaag te gast bij Energy Lab voor een looptest als voorbereiding op HBVL Dwars door Hasselt. Ook jij kan op 11 oktober met Hanne en co meelopen en zo het goede doel steunen!

Een team Bekende Vlamingen loopt mee op HBvL Dwars door Hasselt ten voordele van Een Hart voor Limburg. Wie zich via EHvL inschrijft, kan op 11 oktober een sportieve namiddag beleven aan de zijde van zijn favoriete BV. Onder hen ook model, omroepster en presentatrice Hanne Troonbeeckx, die de 5 km zal lopen.

“Normaal gezien was het de bedoeling dat ik de 10 km ging lopen in Hasselt, maar door klierkoorts ben ik conditioneel helemaal van nul moeten beginnen”, zegt Hanne. “Ik heb een paar weken geleden een loopcoach onder de arm genomen en vandaag deed ik een looptest bij Energy Lab. Heel interessant, nu weet ik perfect in welke hartslagzone ik moet blijven om efficiënt te trainen.”

Hanne loopt gemiddeld drie keer per week, door weer en wind. “Normaal gezien een uurtje, maar nu ik pas terug bezig ben, beperk ik mij voorlopig tot 40 minuten. En daar doe ik ook nog een aantal spierversterkende oefeningen bij.”

Waarom loopt Hanne warm voor deze actie van Een Hart voor Limburg? “Ik krijg zoveel aanvragen voor goede doelen binnen dat ik er een fulltime job zou van kunnen maken. Ik zou overal op willen ingaan, maar omdat dat simpelweg niet kan, heb ik gekozen om mij zoveel mogelijk in te zetten voor één goed doel. En zo heb ik gekozen voor Een Hart voor Limburg, een initiatief dicht bij huis. Ik ben nu al een tijdje ambassadrice én ik loop graag. Deze actie voor het goede doel op Dwars door Hasselt is dus eigenlijk op mijn lijf geschreven.”

Voor 125 euro kan je op 11 oktober meelopen met het EHvL-team, dat naast Hanne Troonbeeckx ook nog bestaat uit Koen Buyse en Andrea Croonenberghs (beiden 3 km), Zohra (5 km), Virginie Claes en Kim Clijsters (beiden 15 km). Daarvoor krijg je niet alleen je Dwars door Hasselt-borstnummer en een goodiebag ter waarde van 100 euro, je beleeft ook een sportieve namiddag samen met je favoriete BV.

Hanne: “Ik wil graag een warme oproep doen om met ons mee te komen lopen voor het goede doel. We ontvangen onze deelnemers in het ‘Een Hart voor Limburg’-dorp, waar we ons allemaal samen opwarmen voor de wedstrijd. Eens het startschot gegeven lopen we de 5 km op een rustig tempo, zodat iedereen kan volgen. Het mag dan wel een wedstrijd zijn, het belangrijkste is toch dat we sportief bezig zijn met een tof team. En na de wedstrijd nemen we natuurlijk nog uitgebreid de tijd om na te kaarten in het EHvL-dorp, ik kijk er al naar uit!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?