Loop Dwars door Hasselt met Andrea Croonenberghs!

Andrea Croonenberghs was vorige week te gast bij Energy Lab voor een looptest als voorbereiding op HBVL Dwars door Hasselt. Ook jij kan op 11 oktober met Andrea en tal van andere BV's meelopen en zo het goede doel steunen!

Een team Bekende Vlamingen loopt mee op HBvL Dwars door Hasselt ten voordele van Een Hart voor Limburg. Wie zich via EHvL inschrijft, kan op 11 oktober een sportieve namiddag beleven aan de zijde van zijn favoriete BV. Onder hen ook Andrea Croonenberghs, die de 5 km zal lopen.

Andrea loopt al langer, maar met de nodige ups & downs. “Werk of verbouwingen verhinderden me in het verleden wel eens om te blijven lopen. Daarom heb ik meteen toegehapt toen Geert Kenis van Een Hart voor Limburg me belde met de vraag of ik wou deelnemen aan Dwars door Hasselt. Dan had ik meteen een doel voor ogen. Ik ben vorige week ook bij Energy Lab geweest voor een looptest. Mijn conditie was in orde, maar ze is zeker nog voor verbetering vatbaar. Het was voor mij in ieder geval een prima stimulans om op deze weg te blijven doorgaan. Want ook na Dwars door Hasselt wil ik blijven lopen, 2 of misschien 3 keer per week.”

Op Dwars door Hasselt zullen velen haar vergezellen, maar trainen doet Andrea meestal alleen. “Ik ben momenteel met het Start to Run-programma bezig, dus de enige die met me meeloopt is Evy Gruyaert (lacht). Ik heb ook vrij onregelmatige uren, waardoor het moeilijk is om met iemand af te spreken. Ik loop ook het liefst ’s morgens op semi-nuchtere maag. Ik heb dan genoeg aan een stuk fruit en twee koppen koffie.”

Qua parcours wisselt Andrea graag af. “Ik loop vaak op het voetpad in de rustigere straten in Antwerpen, of in een park hier in de buurt maar de leukste loopplek vind ik ongetwijfeld Park Den Brandt. Ik wil de natuur echt kunnen voelen en ruiken tijdens het joggen. Ik doe niets liever dan in de regen lopen, er hangt dan lekker veel zuurstof in de lucht. Hoe frisser en natter, hoe liever!”

Op de vraag waarom ze ingegaan is op de vraag van Een Hart voor Limburg om ambassadrice te worden, is het antwoord van Andrea duidelijk: “Projecten voor kansarme kinderen liggen me na aan het hart. De kansen die je krijgt in het leven, zijn vaak afhankelijk van het milieu waarin je opgroeit. EHvL zet zich in voor kinderen uit kwetsbare milieus en daar draag ik graag een steentje aan bij. Daarnaast ben ik ook al 17 jaar ambassadrice en bestuurslid van Het Huis in Antwerpen, een neutrale bezoekruimte voor ouders, grootouders en hun kinderen, die vaak de dupe zijn van een vechtscheiding.”

Voor deze maatschappelijk kwetsbare kinderen loopt Andrea op 11 oktober dus de 5 km in de Limburgse hoofdstad. “Het wordt mijn eerste deelname aan Dwars door Hasselt, eigenlijk zelfs aan een massaloop tout court. Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe ervaring. Voor mij hoeft het in ieder geval niet warm te zijn op 11 oktober, het mag zelfs een beetje regenen (lacht). Ik hoop vooral dat er in Hasselt zoveel mogelijk sportievelingen zullen meelopen voor Een Hart voor Limburg. Wat is er nu leuker dan je hobby uit te oefenen en tegelijk het goede doel te steunen?”

Voor 125 euro kan je op 11 oktober meelopen met het EHvL-team, dat naast Andrea Croonenberghs ook nog bestaat uit Koen Buyse (3 km), Hanne Troonbeeckx en Zohra (beiden 5 km), Virginie Claes en Kim Clijsters (beiden 15 km). Daarvoor krijg je niet alleen je Dwars door Hasselt-borstnummer en een goodiebag ter waarde van 100 euro, je beleeft ook een sportieve namiddag samen met je favoriete BV!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?