Loop de Ronde van Vlaanderen!

Eind vorige maand meldden we al dat er volgend jaar ook voor lopers een soort Ronde van Vlaanderen wordt gehouden. De organisatie lichtte nog een extra tipje van de sluier én zoekt naar een naam.

Het idee voor de loopwedstrijd kwam er volgens Christophe Impens van organisator Golazo tijdens de Ronde van Vlaanderen van dit jaar. “Eigenlijk is het vreemd dat de regio rond Oudenaarde, Zottegem en Geraardsbergen nog een blinde vlek is voor lopers. De heuvels en bossen met mooie verharde en onverharde wegen zijn nochtans ook perfect voor hen”, zegt hij in Het laatste Nieuws.

Het loopevenement mag dan wel door dezelfde streek gaan als het parcours van de Ronde van Vlaanderen, dezelfde naam zal het niet dragen. “Die naam is exclusief gelinkt aan de wielerwedstrijd. We zoeken nog naar een andere naam”, zegt Impens.

Een exacte datum is er wel al (zondag 28 april) en ook het parcours ligt min of meer vast. “Het vertrek en de aankomst liggen in Oudenaarde en verder loopt de route langs de bekende kuitenbijters van de Ronde, zoals de Paterberg en de Koppenberg.”

Naast een ronde van 10 kilometer, een halve en een hele marathon, staat er ook een ultrarun op het programma. “Misschien wel over 100 kilometer, daar zijn we nog niet uit”, klinkt het.

Welke naam vind jij passen bij zo’n loopevenement in de Vlaamse Ardennen? Doe een suggestie via Facebook onderaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?