Loop de Ronde van Antwerpen!

De Stad Antwerpen heeft in zijn nieuwste Loopgids een opmerkelijke uitdaging opgenomen. De verbindingsroutes langs de verschillende loopparcours maken het namelijk mogelijk om helemaal rond Antwerpen te lopen, goed voor minstens 17,5 km!

Afhankelijk van je woonplaats kun je deze Ronde van Antwerpen in het park van je keuze laten starten. Begin bijvoorbeeld je Tour d’Anvers in het Kielpark en volg halfweg de verbinding naar het Nachtegalenpark. Ook daar start je het parcours, maar verlaat je aan de sportvelden het park, neem je het ringfietspad en loop je naar het Brilschanspark. Volg het ringfietspad naar het Rivierenhof en Park Spoor Noord. Volg de verbinding naar de Scheldekaaien die je helemaal afloopt tot aan de Generaal Armstrongweg.

De kortste route is ongeveer 17,5 km, maar met wat extra rondjes onderweg kun je je stadsparcours uitbreiden tot 20, 30 of zelfs 40 km. Deze en nog vele andere looptips vind je terug in de gratis Loopgids van Sporting A, die je kan afhalen bij de sportantenne van elk district of kan downloaden via onderstaande link!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?