Loop de Port of Antwerp Night Marathon in team!

Met nog exact 50 dagen tot de allereerste Port of Antwerp Night Marathon maken lopers zich klaar om zich op 11 september volledig te geven. Je kan zowel individueel aan de (halve) marathonafstond deelnemen, maar je kan de mythische 42,195 km ook als team overwinnen. Iets voor jou en je vrienden ... ?

Ga je de uitdaging liever aan met een team van vrienden, collega’s of zelfs met je hele gezin? Schrijf jouw team van vier personen dan in voor de unieke eerste editie van de Port of Antwerp Night Relay Marathon.

Elk team bestaat uit 4 lopers die elkaar op vastgelegde punten zullen aflossen. De organisatie maakte recent de 4 wisselpunten bekend: 
* Wisselpunt 1: Van der Sweepstraat (6 km) 
* Wisselpunt 2: Amerikalei (18,5 km) 
* Wisselpunt 3: Sint-Jansplein (31 km) 
* Finish: MAS, Oostendekaai
 
In het teken van de Olympische Spelen
 

Het zal je vast niet zijn ontgaan: vandaag, 23 juli, starten de Olympische Spelen in Tokio. Ook voor de organisatie van de Port of Antwerp Night Marathon is dit een bijzondere dag, want in 1920 was Antwerpen gaststad van de Olympische Spelen, en vond exact 101 jaar geleden de allereerste marathon van Antwerpen plaats. Met zijn 42,750 km was het meteen ook de langste marathon uit de olympische geschiedenis.

 
Om deze eerste Antwerpse marathon te herdenken, voorziet de organisatie dan ook verschillende links met de Spelen. Zo passeer je langs het Olympisch Stadion (den beerschot) en loop je er over de parking. Hier zal Stad Antwerpen zorgen voor extra animatie om je aan te moedigen.
Sinds mei ‘reizen’ ook de olympische ringen rond in Antwerpen om 100 jaar Olympische Spelen te herdenken. De voorlaatste bestemming van de ringen is de marathon: zaterdagavond 11 september worden ze langs het parcours (op de parking van voetbalclub Beerschot) geplaatst om nadien hun definitieve (voorlopig nog onbekende) bestemming te krijgen. Op 11/09 vindt er een wijkfeest plaats op de parking, die volledig versierd zal worden in het olympische thema. 
 
Nog een leuk weetje: de deelnemers lopen door de Atletenstraat en de Marathonstraat: twee straten die hun naam danken aan de Olympische Spelen van exact 100 (en 1) jaar geleden. 
 
Benieuwd naar jouw ‘olympische’ ervaring? Ontdek dan alles over dit unieke loopevent via www.portofantwerpnightmarathon.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?