Loop de Noordzee in met Gella Vandecaveye

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen op de eerste zaterdag van januari zo'n 5.000 ijsberen op het strand van Oostende voor de Nieuwjaarsduik. Ook voor de editie van dit jaar, op 2 januari, zullen de duikers in goed gezelschap vertoeven.

Naast vaste waarde Gella Vandecaveye, die met haar deelname de organisatie Beyond the Moon steunt, en Wendy Van Wanten waagt Miss Supermodel Belgium 2015 Shana Stremersch zich aan het koude Noordzeewater. Zij wordt daarbij gesteund door haar eerste eredame Eva Debruyne en ex-finaliste Amber Vandekeere. De burgemeester van Oostende, Johan Vande Lanotte, geeft om 15u het startschot.

De temperatuur van het zeewater schommelt dezer dagen rond de 10°C, dus je hoeft niet per se de allergrootste ijsbeer te zijn om dit jaar plezier te beleven aan de Nieuwjaarsduik!

Wie zich nog wil inschrijven voor de Nieuwjaarsduik van komende zaterdag, kan dat doen via www.nieuwjaarsduik.be. Tot en met vrijdag 1 januari geniet je van het voordeeltarief van 6 euro, al kan je je de dag zelf ook nog ter plaatse inschrijven. In ruil voor je inschrijving krijg je niet alleen een frisse duik, maar vooral veel warms en lekkers. Zoals een heerlijk soepje om je achteraf weer op te warmen, een glaasje Smeets-Jenever om het zand door te spoelen, een leuke muts om je hoofd warm te houden en een goed gevulde goodiebag waarin onder meer een Choco!Choco!-tripack zit.

Programma

11.00u: Start daginschrijvingen
13.00u: Opening deelnemerszone en mogelijkheid tot omkleden in het Stedelijk Zwembad en de extra tenten naast het zwembad
14.30u: Verzameling in het startvak op het strand
14.45u: Gezamenlijke opwarming
15.00u: Startschot voor de frisse duik

Locatie: Strand van Oostende ter hoogte van De Drie Gapers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?