Loop de 10km van Brussel samen met wereldrecordhouder Komon

Op zondag 19 april vindt de allereerste editie van de 10 km van Brussel plaats. Blikvanger aan de start in het Koning Boudewijnstadion is Leonard Komon, wereldrecordhouder op de 10km op de weg.

Tijdens de allereerste editie van de 10 km van Brussel zullen de deelnemers aangevoerd worden door lange afstandsloper Leonard Komon, de wereldrecorhouder op de 10km op de weg met een tijd van 26.44. De 27-jarige Keniaan heeft ook het wereldrecord van de 15km op zijn naam en was in 2014 in Berlijn de snelste debutant ooit op de halve marathon. Volgende week neemt Komon deel aan de halve marathon van Praag en zakt daarna af naar Brussel om de allereerste editie van de 10km van Brussel af te trappen.

“Komon is erg opgetogen over dit nieuwe initiatief”, zegt Wilfried Meert, oganisator van de Memorial. “Het parcours loopt door een schitterende omgeving en bovendien is hij erg benieuwd naar de indoor finish in Paleis 12. Zijn bijzondere band met Brussel, waar hij eerder ook al op de AG Insurance Memorial Van Damme 5000m en 10000m liep, maakt dat hij met veel plezier deze wedstrijd op zijn kalender plaatste.”

De 10 km is van Brussel

De 10km van Brussel is een nieuw loopevenement in Brussel en wil de band met de 10 km van de AG Insurance Memorial Van Damme versterken. De start op de piste van het Koning Boudewijnstadion, waar op 11 september de Memorial plaats vindt, is dan ook symbolisch. De 10.000 meter is het topnummer van de Memorial. Van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer gelopen, werden er niet minder dan 24 (!) in Brussel gerealiseerd. Na een prachtig parcours door de parken van het Heizelplateau en een passage langs ondermeer het Atomium, volgt de apotheose in de gloednieuwe concerttempel Paleis 12 voor een spectaculaire indoor finish met lichtshow en dj’s.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?