Loop 5 km of meer ten voordele van Artsen Zonder Grenzen

Om hun twintigjarig bestaan te vieren, organiseren de Sporters voor Artsen Zonder Grenzen in samenwerking met SportUp een loopevenement van 240 kilometer.

Deze loop vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 september 2012, met start en aankomst in Gent. Een deel van het traject loopt via het parcours van de Ronde van Vlaanderen voor eliterenners en andere wielerklassiekers. Bellegem, Tiegemberg, Oude Kwaremont, Rekelberg, Berendries en de Muur van Geraardsbergen: het klinkt u ongetwijfeld bekend in de oren!

Het totale traject bedraagt 240km maar elke deelnemer aan “de Ronde” kan starten en stoppen op een moment naar keuze, op de daartoe opgezette ‘knooppunten’, die ongeveer elke 5 à 15 km ingericht worden.

Hardloopster Veerle Dejaegere, en acteur Daan Hugaert, bekend van de Eén-programma’s Thuis en Witse zullen als peter en meter een deel van het traject meelopen.

Serge van Autreve zal het traject volledig uitlopen. Met SportUp is hij niet enkel medeorganisator van het project “De Ronde” maar ook de bedenker ervan. Serge is met dit initiatief niet aan zijn proefstuk toe. De voorbije vier jaar liep hij op dezelfde manier honderden kilometers voor het Glazen Huis van Music for Life (Studio Brussel) en zamelde met zijn actie SportUp for Life op die manier tienduizenden euro’s in voor het goede doel.

Voor de Sporters voor Artsen Zonder Grenzen is “de Ronde” dan weer een bekroning van 20 jaar belangeloze inzet voor Artsen zonder Grenzen. Zij zamelden tot nu toe meer dan 3 miljoen euro in voor de humanitaire noodhulporganisatie. Belangrijk: De Ronde is geen wedstrijd maar voor een extreem sportieve uitdaging kan je wel de 240km samen uitlopen met Serge!

De deelnemers aan De Ronde laten zich sponsoren. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar Artsen Zonder Grenzen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?