Londerzeel krijgt Loopcriterium

Vijf Londerzeelse verenigingen gaan hun jaarlijkse loopwedstrijd bundelen in het Craft Loopcriterium van Londerzeel. Wie aan vier van de vijf wedstrijden deelneemt, krijgt een extra beloning.

Het criterium bestaat uit de Pegasusloop (AC Pegasus) op 30 maart, de Natuurloop (Olympia Londerzeel) op 21 april, de KWB Heideloop (KWB Londerzeel Sint-Jozef) op 31 augustus, de Molenloop Malderen (Molenlopers) op 14 september en de 3 Provinciën Natuurloop (Roparunners Londerzeel) op 21 september.

“Uit onderzoek van de inschrijvingslijsten is gebleken dat het steeds andere lopers zijn die meedoen aan de verschillende wedstrijden. Met dit initiatief hopen we hen warm te maken om aan meer loopwedstrijden deel te nemen”, zegt schepen van Sport Gerda Verhulst in Het Laatste Nieuws. “Dat moet een win-win situatie opleveren voor zowel de organisatie als de joggers.”

Craft Sportswear is de hoofdsponsor van het loopcriterium en zorgt samen met de organisatie voor een prijzenpot van 2.000 euro. “Concreet krijgt iedere loper een kaart die zal afgestempeld worden. Als die loper dan ten minste aan vier van de vijf wedstrijden heeft deelgenomen, dan zal hij na de laatste wedstrijd kunnen meegenieten van de prijzenpot”, besluit Verhulst.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.