Loïc Van Impe na de TCS New York Marathon: “Wat een ongeëvenaarde ambiance!”

In het novembernummer van RunningBE kon je lezen dat tv-kok Loïc Van Impe voor een uitdagend tweeluik stond, met twee marathons in één maand. Het eerste doel heeft hij zondag alvast kunnen afvinken: zonder kleerscheuren de finish halen van de TCS New York Marathon. “Het was te zot voor woorden, de Big Apple leeft voor de marathon.”

De marathon van New York zou het aperitiefje vormen voor de marathon van Valencia een maand later, zo vertelt Loïc in het novembernummer. “Ondertussen heb ik geleerd dat je een marathon nooit mag onderschatten, ook al loop je ‘m als lange duurloop”, aldus de goedlachse kok. “Ik heb met andere woorden serieus afgezien, maar het is me op de een of andere manier gelukt om van elke kilometer op New Yorkse bodem te genieten. Allemaal dankzij het uitzinnige publiek. Ik werd op een bepaald punt zelfs bijna misselijk van alle indrukken, zo overweldigend was het. Een once in a lifetime experience om nooit te vergeten.”

“De dubbele marathonafspraak New York – Valencia is natuurlijk niet ideaal, maar als je de kans krijgt om de marathon van New York te lopen, dan laat je die niet schieten”, aldus Loïc, die door New Balance werd uitgenodigd om deel te nemen.  Als officiële partner van de TCS New York Marathon en als authentiek merk wil New Balance lopers overal ter wereld inspireren en motiveren. Iets dat Loïc op het lijf geschreven is dankzij zijn aanstekelijk enthousiasme en passie voor de loopsport.

Geen Engelse scheldwoorden nodig

Loïc finishte uiteindelijk na 42,195 km in een knappe tijd van 3u51’46”. “Iets sneller en met een hogere gemiddelde hartslag dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar de supporters haalden het allerbeste in me naar boven. Bovendien is het parcours allesbehalve vlak, waardoor het niet zo eenvoudig was om mijn hartslag onder controle te houden. Zeker tijdens de laatste kilometers in Central Park was het voortdurend stijgen en dalen, pittig! Ik ben dus supertevreden met mijn prestatie. Nu is het een kwestie van goed te herstellen met het oog op Valencia, waar het nog zo’n 40 seconden per kilometer sneller moet.”

Tijdens de marathon van Rotterdam vloekte Loïc hardop het Nederlands, tijdens de Brussels Airport Half Marathon moedigde hij zichzelf aan in het Frans. In het novembernummer beloofde hij ons op de hoogte te houden van de taal waarin hij zichzelf in New York toegesproken had. “Rond kilometer 38 heb ik aan jullie gedacht, maar ik hoefde deze keer gelukkig niet te vloeken. Ik had de situatie nog onder controle. Voorlopig kan ik dus nog geen antwoord op die vraag geven, maar ik kom met veel plezier nog eens terug”, lacht hij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Loïc (@loicfood)


Lees het coverinterview met Loïc Van Impe in het nieuwste RunningBE magazine. Nu in de winkel of bestel het online via onze webshop.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?