Lieven Van Gils: ‘Ik speel weleens luchtgitaar als ik loop’

Als je in de buurt van Keerbergen een loper vol overgave ziet soleren met de luchtgitaar, schrik dan niet. De kans is vrij groot dat je Lieven Van Gils (52) gespot hebt. Running.be was te gast bij de presentator van Van Gils & gasten.

Begin april is het ten huize Van Gils stilte voor de storm in de aanloop naar een nieuw seizoen Van Gils & gasten. Onder de stralen van de eerste lentezon springt zijn schoonmoeder even binnen en komt een van zijn zonen thuis na een lange schooldag. Ondertussen praat de gastheer op zijn terras ontspannen en honderduit over zijn loopervaringen: “Ik loop twee keer per week, ongeveer een uur. Het is niet evident om hiervoor tijd te vinden in mijn weekschema, dus als ik die twee keer kan aanhouden, ben ik goed bezig. Maar dat lukt me niet altijd. Zeker niet als ik aan een programma als Van Gils & gasten werk. Dan adem ik elke minuut van de dag die uitzending in en uit, in dit geval vier dagen per week. Dan kom ik hoogstens aan één looptocht: in het weekend. Vroeger ? toen ik niet dagelijks presenteerde ? durfde ik weleens ’s morgens te gaan lopen en er pas ’s middags in te vliegen. Maar als je vier gesprekken per dag moet voorbereiden, lukt dat gewoon niet.”

Heb je ook vaste loopdagen?
LIEVEN VAN GILS: “Ik ga elke vrijdag lopen en in het weekend probeer ik er nog een uur bij te doen. Maar dat uurtje vervang ik soms door een fietstocht. Zeker als het mooi weer is. Een keer per jaar ga ik ook met vrienden fietsen in de Ardennen. Soms gaan mijn zonen mee lopen of fietsen, maar meestal ga ik alleen op pad: schoenen aan en weg. Zo heb ik ook even tijd voor mezelf.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?