Liantis Urban Trail Antwerp geeft unieke inkijk in KMSKA en Stadhuis

De Liantis Urban Trail Antwerp pakt op zondag 20 november voor haar negende editie opnieuw uit met enkele straffe locaties. Je kan er niet om heen, het prachtig gerenoveerde KMSKA zit alom in het nieuws. Deelnemers lopen een stukje (backstage) door het museum en ook door het vernieuwde stadhuis. Inschrijven kan vanaf vrijdag 23 september 12u via www.liantisurbantrailseries.be. Er is plaats voor 8.000 lopers.

“Aan je conditie werken of cultuur opsnuiven? Waarom kiezen als je het beste van beide werelden kan combineren? De Urban Trail is ook in andere steden een vaste waarde geworden, maar niets overtreft het origineel. Zeker niet als je elk jaar opnieuw origineel uit de hoek komt en een unieke inkijk biedt in de verborgen en minder verborgen parels van ’t Stad.”

Antwerps schepen voor sport Peter Wouters zegt het met een knipoog, maar de negende editie van de Liantus Urban Trail Antwerp is er eentje om reikhalzend naar uit te kijken. “De ‘Schoonste’ blikvanger is zonder twijfel het adembenemende KMSKA, waar heel wat lopers zich de ogen zullen uitwrijven”, aldus Wouters.

“Deze unieke bescheidenheid siert ’t Schoon Verdiep, maar ik denk dat het Schoonste Museum en stadhuis van Antwerpen aan elkaar gewaagd zijn”, haakt voorzitter Luk Lemmens van het KMSKA aan. “Wel ben ik er helemaal van overtuigd dat de deelnemers overweldigd zullen zijn door ‘schoonste gevoel’ waar we vanuit het KMSKA voluit op inzetten. De unieke beleving van de bezoeker staat bij ons centraal en dit evenement sluit hier naadloos bij aan. We zullen alvast ons beste beentje voorzetten.”

Het KMSKA opent na een renovatie van meer dan tien jaar komend weekend (24 & 25 september) zijn deuren met een heus openingsfestival. De Liantis Urban Trail Antwerp op zondag 20 november is dan ook een unieke gelegenheid om op een sportieve manier van de pracht en praal van het museum te genieten. Deelnemers lopen eerst rond het prachtig gerenoveerde KMSKA en trekken dan via de catacomben en de trappen naar de achterste expositiezaal. Wie tijd wil nemen voor de topwerken kan een ticketje bestellen via kmska.be om op een later tijdstip terug te gaan.

Van de Schone Kunsten naar het Schoon Verdiep

Na de opmerkelijke passage door het KMSKA zetten de deelnemers hun weg verder richting het statige stadhuis, waar burgemeester Bart De Wever de deuren van het vernieuwde Schoon Verdiep voor het eerst sinds 2017 opnieuw openzet voor de lopers. De altijd fel gesmaakte doortocht zal na vier jaar intensieve restauratie- en renovatiewerken ongetwijfeld ook deze keer voor bewonderende blikken zorgen.

Met de aanwezigheid van zowel het KMSKA en het Stadhuis liggen er niet alleen twee spectaculaire locaties op het parcours. De Liantis Urban Trail houdt zo meer dan ooit de vinger aan de pols in ’t Stad. Nog meer inspirerende locaties worden binnenkort aangekondigd. We kunnen al wel een tipje van de sluier lichten: het parcours wordt ieder jaar aangepast, zodat ook trouwe deelnemers iedere keer een ander beeld van de stad voorgeschoteld krijgen. Ook start- en aankomstlocatie in “centrum Antwerpen” zullen dan gecommuniceerd worden.

8.000 deelnemers, 10 waves

Met zo’n 8.000 verwachte deelnemers mag de Liantis Urban Trail Antwerp zich de populairste van het land noemen. Om iedereen optimaal en op eigen tempo van de ontdekkingstocht door de stad te laten genieten, zal er gestart worden in 10 waves tussen 9u en 12u met telkens een pauze van 20 minuten. Deelnemers kunnen kiezen tussen een tocht van 7 of 12 km en kiezen zelf hun startuur.

De Liantis Urban Trail Antwerp maakt deel uit van de Liantis Urban Trail Series, die op 26 juni geopend werd in Brussel en gevolgd wordt door Gent op 23 oktober. Na Antwerpen volgt er nog één evenement, namelijk een nocturne editie in Kortrijk (10 december).

Bekijk hier de aankondigingsvideo met passage door het KMSKA: https://antwerpurbantrail.be/videos/

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?