‘Levensduur schoenen verdubbelt dankzij sterkste materiaal ter wereld’

Ooit al gehoord van grafeen? Dat materiaal wordt in 2018 voor het eerst in een loopschoen verwerkt. En dat heeft zo zijn voordelen.

Het is inov-8 dat in de loop van volgend jaar met de bewuste schoen op de proppen zal komen. In samenwerking met wetenschappers van de universiteit van Manchester zal het schoeisel op de markt brengen waarin grafeen verwerkt zit in de zool. Iets wat nog niet eerder gedaan is.

Grafeen staat te boek als ‘het sterktste materiaal ooit getest’. Het is bijvoorbeeld 200 keer sterker dan staal. Maar het heeft als extra troef dat het tegelijkertijd bijzonder dun is. Door het in een schoenzool te verwerken, maakt inov-8 zich sterk dat de levensduur van de schoen verdubbelt. En dat zonder negatieve gevolgen inzake (meer) gewicht of (minder) flexibiliteit.

Michael Price, directeur van inov-8, vertelt er het volgende over: “Offroad lopers en fitnesssporters leven in het sportieve extreme en hebben de beste buitenzoolgrip nodig om hun prestaties te optimaliseren. Te lang hebben ze deze behoefte aan grip moeten compromitteren met de wetenschap dat dergelijk rubber snel verslijt. Nu, met behulp van de baanbrekende eigenschappen van grafeen, is er geen compromis. Het nieuwe rubber dat we hebben ontwikkeld met het National Graphene Institute aan de universiteit van Manchester, stelt ons in staat om de grenzen van grip te breken. Onze lichtgewicht G-Series-schoenen bieden een combinatie van tractie, stretch en duurzaamheid die nog nooit eerder in sportschoenen is gezien. Daarom wordt 2018 het jaar van ’s werelds beste grip.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?