Lesley-Ann Poppe popelt voor 10 Miles

Naar goede gewoonte waagt een hele rits BV's zich aan de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Dit jaar is Lesley-Ann Poppe een van hen. Ze zal deelnemen aan de ASICS Ladies Run over 5 km.

Poppe is sowieso fel bezig met gezondheid en welness, maar sport paste daar tot voor kort nooit echt in. “Drie keer per week doe ik wel pilates maar aan cardiovasculaire fitheid heb ik nooit gewerkt”, zegt ze in Gazet van Antwerpen. “Ik vrees dus dat mijn conditie niet echt goed is. Gelukkig hebben ze, zo merkte ik, ook al loopmateriaal dat flashy en aantrekkelijk is. Voor mij kan het niet glitter en glamour genoeg zijn.”

Het 33-jarige mediafenomeen is nu wel beginnen joggen om fit en dynamisch te blijven. “Ik heb genoeg over joggen gelezen om te beseffen dat die sport het beste middel tegen veroudering is. En je leest wel eens over de endorfines die vrijkomen tijdens het joggen. Razend benieuwd ben ik. Nu heb ik met de ASICS Ladies Run meteen een doel en een uitdaging om naartoe te werken. En omdat het in de krant verschenen is, komt er meteen ook een portie sociale controle bovenop. Bovendien: de lente is in het land. Dat moedigt aan.”

Poppe geeft toe dat in haar beslissing om te beginnen lopen een stuk ijdelheid meespeelt. “Joggen en lichaamsbeweging houden me strak van buik en billen. Maar gezondheid blijft toch de belangrijkste motivator. Qua looks de veroudering tegenhouden is al een hele klus, zodat je beter qua gezondheid voorzichtig kan zijn.”

Poppe loopt het liefst alleen. “Mijn zus, een heel gedreven atlete, zou nochtans een uitstekende partner zijn. Zij woont in dezelfde straat als ik en ik zie haar elke dag voorbij joggen. Ze lijkt heel goed op mij. (Grijnst) Als ik het op 21 april niet zou halen, kunnen we nog altijd van borstnummer wisselen.”

Haar favoriete loopplekje is het Stadspark in Antwerpen. “Ik moet maar de straat oversteken om een leuk parcours te vinden. Ik kan letterlijk tussen de soep en de patatten trainen. Misschien schaf ik me nog wel een iPod aan. Als grote muziekliefhebber lijkt me het heerlijk joggen met wat van je favoriete klanken. Ik houd nogal van het hardere werk. Met Metallica op de koptelefoon zie ik me zo een extra portie energie krijgen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?