Leerlingen sporten kwartiertje per dag tijdens lessen

Dikke pluim voor De Klimop! De basisschool in Schepdaal laat haar leerlingen elke dag vijtien minuten extra bewegen. De directeur en de leerkrachten zijn ervan overtuigd dat fitte kinderen beter in hun vel zitten en zich beter kunnen concentreren tijdens de lessen.

Een rinkelende schoolbel is voor de 250 leerlingen van basisschool De Klimop in Schepdaal niet het teken om naar de klas te gaan, maar om de loopschoenen aan te trekken en een kwartiertje te sporten. Dat gaat van een rondje joggen in de omgeving van de school tot een wedstrijdje netbal of basketbal, zolang iedereen mar actief bezig is. Vijftien minuten later zit het sportieve intermezzo erop en kan de echte schooldag beginnen.

Alle leerlingen van de basisschool worden dus verplicht om een kwartier per dag te bewegen. “Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die een kwartier per dag sporten, zich fitter voelen en zich beter kunnen concentreren tijdens de les. Daarom nemen wij tot het einde van het schooljaar de proef op de som”, zegt schooldirecteur Erik Walckiers in Het Nieuwsblad.

Het is niet de bedoeling dat het sportkwartiertje de lessen lichamelijke opvoeding en zwemmen vervangt. “Zwemmen doen onze leerlingen sowieso maar één keer om de twee weken. Daarom vind ik het dagelijks kwartiertje bewegen een goede oplossing”, besluit Walckiers in Het Nieuwsblad.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?