Leef langer: doe krachttraining

We wezen er al meermaals op dat een combinatie van loop- en krachttraining belangrijk is. Een onderzoek toonde het belang van die laatste trainingsvorm aan.

Een onderzoek van de universiteit van Sydney analyseerde de gegevens van 80.306 volwassenen. De resultaten van die studie verschenen recent in American Journal of Epidemiology.

De belangrijkste conclusie die de Australiërs trokken: wie regelmatig krachttraining doet (minstens 2 sessies per week), heeft 23% minder kans om vroegtijdig te overlijden en 31% minder kans om te sterven als gevolg van kanker. “Lichaamsbeweging die spierkracht bevordert, is net zo belangrijk voor de gezondheid als cardio-activiteiten zoals joggen of fietsen”, zegt professor Emmanuel Stamatakis, die het onderzoek leidde. Denk trouwens niet dat je noodzakelijk met gewichten moet sleuren: oefeningen zoals push-ups en sit-ups zijn even efficiënt.

De onderzoekers gaven ook mee dat een combinatie van cardiotraining (150 minuten per week aan matige intensiteit) en krachttraining je gezondheid ten goede komt.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?