Langer lopen met frisse handen

Door je handen fris te houden, kan je vermoeidheid en oververhitting tegengaan en langer blijven lopen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek bij vrouwen met obesitas.

De onderzoekers aan de universiteit van Stanford lieten een groep vrouwen met obesitas tussen 30 en 45 jaar op een loopband spierversterkende oefeningen waarbij hun hartslag na drie kwartier 80% hoger lag. Daarbij hielden ze een koelapparaat in hun handen. Bij de ene helft had het apparaat 16 graden, bij de andere was het even warm als de lichaamstemperatuur.

Na drie maanden deden de vrouwen met de gekoelde handen gemiddeld vijf minuten minder lang over 2,4 km, ze verloren gemiddeld 6,4 centimeter aan hun taille en hadden een lagere bloeddruk. Degenen die hun lichaamstemperatuur behielden, vertoonden deze verbeteringen niet en gaven ook sneller op.

Onderzoekster Stacy Sims: “Dikke vrouwen klagen vaak dat ze zweten en vermoeid zijn tijdens het sporten. Door koel te blijven, kun je meer werk verzetten. Je hoeft hiervoor geen speciaal apparaat kopen, een fris flesje water kan hetzelfde effect hebben.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?