Landgenoot pakt bijna goud in prestigieuze obstacle run

Het voorbije weekend was het weer tijd voor Rat Race Dirty Weekend, een prestigieuze obstacle run in het oosten van Engeland. Een landgenoot was dicht bij de zege.

Rat Race Dirty Weekend kwam recent nog bij ons in de aandacht omdat VRT-gezichten Maarten Vangramberen en Saartje Vandendriessche er vorig jaar de strijd waren aangegaan met elkaar. Zij legden 32 kilometer af en overwonnen onderweg 200 obstakels. Landgenoot Sven Maes ging in de editie van vorig jaar met de bronzen medaille lopen.

Dit jaar deed Sven nog een beetje beter met de tweede plek. De obstacle runner liet aan onze redactie weten dat hij wat pech onderweg had: “Na zo’n 15 kilometer heb ik mijn voet omgeslagen en moest ik de leider laten lopen. Maar ik ben uiteraard heel blij dat ik die tweede plaats kon vasthouden.” Sven kwam na 3u03′ over de finish, en gaf finaal anderhalve minuut toe op winnaar Jason Burgess.  

Bij de vrouwen was de zege voor Nicola Johnson (3u34′). Zij had ruim tien minuten voorsprong op de zilveren medaille, Dominique Searle

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?