Lander loopt drie jaar na hersenbloeding

Op 21 december 2008 kreeg de nu 20-jarige Lander Scheerders een spontane hersenbloeding en raakte deels verlamd. Nu ruim drie jaar later wil hij de DVV Antwerp 10 Miles uitlopen.

Na verschillende hersenoperaties en één maand in coma te hebben gelegen, moest Lander gedurende anderhalf jaar revalideren in Pulderbos. Stappen, eten, fietsen, schrijven, zich aankleden… Alles moest hij opnieuw leren.

De Oost-Vlaming kreeg zijn leven ondertussen opnieuw op de rails. “Ik ben actief in de duikclub en ik ben weer leider in de jeugdbeweging. En lopen doe ik dus ook”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Hoe uitzichtloos de situatie soms ook lijkt, je geraakt altijd ergens.”

“Ik denk zelfs dat ik nu verder sta dan voor mijn hersenbloeding. Op sportief vlak, maar ook wat mijn visie op de wereld betreft. Ik wil laten zien dat je nooit mag opgeven.”

Lander wil graag iets terug doen voor het Pulderbos-Revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren. Daarom zal hij op 22 april deelnemen aan de DVV Antwerp 10 Miles en de opbrengst aan Pulderbos schenken.

Peter Van de Velde (acteur Piet Piraat) en Bob Peeters (trainer van Cercle Brugge, beiden peter van het revalidatiecentrum, scharen zich achter het initiatief. Zij roepen dan ook op om Lander massaal te sponsoren per kilometer. 

“Lander is de perfecte ambassadeur van ons revalidatiecentrum”, zegt algemeen directeur Steven Hazenbosch. “Zijn deelname aan de DVV Antwerp 10 Miles heeft hier in huis al een 30-tal mensen aangespoord om te beginnen sporten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?