Laatste loper in Rotterdam krijgt opnieuw een geweldig onthaal aan de finish (video)

Een marathon, dat is voor toppers en recreanten afzien. Vaak krijgen de toppers de meeste aandacht, maar in de NN Marathon Rotterdam gaat ook de prestatie van de rode lantaarn niet onopgemerkt voorbij.

Twee jaar geleden was Kelly de Ridder de rode lantaarn in de NN Marathon Rotterdam, vorig jaar was het de beurt aan Marian De Jong. En wie in de Nederlandse havenstad als laatste finisht, vergeet dat nooit meer. In positieve zin.

Dat weten sinds dit jaar ook Esther Pieterse en Henry Mateo. Die laatste was ruim 6u15′ onderweg toen de finish in zicht kwam, zijn Nederlanse collega-loopster was op dat moment een halfuur langer onderweg. Omdat er ook in Rotterdam in waves gestart wordt, kwamen ze bijna op hetzelfde moment over de aankomststreep. En dat leverde zoals elk jaar weer mooie beelden op. Esther liep de marathon voor haar vriendin Vivian, die aan darmkanker lijdt.

Onderstaande video van RTV Rijnmond begint wanneer de laatste lopers de finish naderen. De echte fans kunnen uiteraard ook de volledige uitzending herbekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?