Kunst aan je voeten: Mizuno creëert iconische loopschoen van Vermeer

De jaarlijkse samenwerking tussen Mizuno en het Rijksmuseum voor de TCS Amsterdam Marathon zorgt opnieuw voor kwaliteitsvolle loopschoen, in een kunstzinnig jasje.

Iedereen kent Vermeers Straatje en het Melkmeisje. Nu is er ook de hardloopschoen van Vermeer. In samenwerking met het Rijksmuseum ontwikkelde Mizuno naar jaarlijkse gewoonte de officiële schoen voor de TCS Amsterdam Marathon 2023. De schoen is een eerbetoon aan de meest succesvolle tentoonstelling in de geschiedenis van het Rijksmuseum.

2023 is het Jaar van Johannes Vermeer, de kunstenaar die beroemd is om zijn verstilling, licht en bijzondere kleuren. Daarom hebben Mizuno en het Rijksmuseum samen het Melkmeisje gekozen als inspiratiebron voor de nieuwe loopschoen ‘Wave Rider 27 Amsterdam’. De schoen is uitgevoerd in de kenmerkende kleuren van een van Vermeers beroemdste werken. Niet alleen verwijzen de blauwe en gele pantonepigmenten naar het schilderij, ook aan de binnenzijde van de schoen zijn details van het iconische werk verwerkt.

 

Wat mag je verwachten van de Mizuno Wave Rider 27?

De 27ste editie van de Wave Rider is een update van Mizuno’s populaire allround loopschoen. Hij is lichter van gewicht en het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van 90% gerecycled materiaal. De schoen valt bij veel lopers in de smaak dankzij de prijs-kwaliteitverhouding en de multi-inzetbaarheid ervan. Zo is de Wave Rider geschikt voor dagelijkse loopsessies, zowel voor een duurloop als snelle intervaltraining.

Energie en stabiliteit

De Wave Rider heeft een MIZUNO ENERZY-tussenzool waardoor je extra demping en energieteruggave ervaart. De toepassing van MIZUNO ENERZY geeft je een verbeterde souplesse en stabiliteit, wat gecombineerd wordt met een veerkrachtige voortstuwing. Op de verharde weg heeft de schoen een soepele afwikkeling terwijl je in het bos juist veel stabiliteit ervaart.

Ondersteuning

Tussen de twee lagen MIZUNO ENERZY ligt de kunststof ‘Wave Plate’, die – zoals de naam doet vermoeden – de vorm van een golf heeft. Deze Bio Pebax Wave Plate zorgt voor ondersteuning en is gemaakt met castorolie voor een milieuvriendelijkere footprint. De laterale en mediale zijwanden van de schoen zijn verhoogd en het gedeelte rond de schacht van de middenvoet is verstevigd.

Aangename pasvorm

De Wave Rider 27 sluit naadloos aan dankzij het technisch Jacquard-mesh en de 3D PU-print. Dit zorgt voor een aangename pasvorm en grip rond de voet. Het materiaal is zacht, buigzaam en zeer ademend. Ook de hielkap is vernieuwd, net als de Gusset tongconstructie, die voor een optimale pasvorm rond de middenvoet zorgt. De schoen is dankzij X10 carbonrubber in de buitenzijde van de hak beter bestand tegen slijtage, zeker bij lopers die landen op hun hiel.

De Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam is vanaf 18 augustus verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering bij het Rijksmuseum en via www.mizuno.com.

Adviesprijs: € 164,95.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?