Kunst aan je voeten met Mizuno’s limited edition van de Wave Skyrise

Mizuno werkte voor deze speciale uitgave samen met kunstenaar Pieter Ceizer en brengt zo een ode aan de TCS Amsterdam Marathon.
Kunstenaar Pieter Ceizer heeft met een speciale editie van de Wave Skyrise een inspirerende loopschoen ontworpen. De schoen is een kleurrijke ode aan de TCS Amsterdam Marathon die dit jaar vanwege COVID-19 niet kan doorgaan. Het doel van de samenwerking? Lopers motiveren met bemoedigende boodschappen, levendige kleuren en originele ontwerpen. 
Eind 2019 lanceerde Mizuno de Wave Skyrise, een schoen gemaakt voor een comfortabele, energieke run van afrol tot landing. Dit weekend kwam Mizuno met een opvallende uitgave van deze Skyrise, met een kleurenpalet in geel, groen en oranje.
De in Parijs gevestigde kunstenaar en typograaf uit Amsterdam licht het verband tussen deze kleuren en de TCS Amsterdam Marathon toe: ‘De kleuren vertegenwoordigen het Vondelpark, de grachten en de zomertijd in Amsterdam. De blauwachtige, groene tinten symboliseren de natuur, het park en de groene grachten. Het geel en oranje staat voor zonneschijn en de overgang van zomer naar herfst, wanneer alles wat groen is oranje en geel wordt. Je waardeert de veranderingen in de natuur en hoe vredig de stad Amsterdam wordt.’ Naast de Wave Skyrise ontwierp Ceizer ook een sportieve sneaker: de Sky Medal. 
Beide schoenen zijn sinds zaterdag 5 september in een limited edition verkrijgbaar bij geselecteerde retailers wereldwijd. 
Adviesprijs Wave Skyrise x Ceizer 134,95 euro & Sky Medal 139,95 euro. 
Meer info via de website van Mizuno.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?