Kroon op het werk in Kortrijk Loopt

Ruim 3000 lopers hebben op Pinkstermaandag deelgenomen aan de tiende editie van Kortrijk Loopt. De stadsloop in Kortrijk stond ook dit jaar in het teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne.

Niet te warm, niet te koud. Het waren ideale loopomstandigheden maandagmiddag in Kortrijk. Hans Omey won de race over 4,5 km en Nico Serroen legde als snelste de wedstrijd over 11 km af. De start werd gegeven op Sportcampus Lange Munte. Het gevarieerde parcours voerde de meer dan 3000 deelnemers langs enkele prachtige straten en pleinen, de oevers van de Leie en markante bruggen.

Langs de kant van de weg en op de Grote Markt ook heel veel bezoekers van de Sinksenfeesten die de deelnemers een hart onder de riem kwamen steken, in het bijzonder de talrijke (ex-)borstkankerpatiënten die meeliepen en voor wie de looptocht in Kortrijk een bekroning was. Heel wat van die lopers én hun supporters waren getooid in het exclusieve ‘Kortrijk Loopt voor Think-Pink’ t-shirt, ontworpen door Elodie Ouedraogo.

Kortrijk Loopt is een onderdeel van de Argenta Running Tour. De volgende manche is de Jogging de Verviers op zondag 21 juni. De volgende manche in Vlaanderen is The Classic in Tessenderlo op maandag 6 juli.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?