Kritiek op doorgaan NY Marathon

In de VS klinkt meer en meer kritiek op het laten doorgaan van de New York City Marathon, nauwelijks enkele dagen nadat de superstorm Sandy flinke delen van de stad zwaar heeft beschadigd.

President Obama had New York City, Long Island en delen van New Jersey drie dagen geleden tot rampgebied verklaard. De overvraagde hulp- en hersteldiensten en de weer op gang komende vervoersbedrijven zouden niet echt zitten te wachten tienduizenden lopers en meer dan een miljoen supporters. De organisatie heelt wel al aangekondigd de voorziene agenten te vervangen door medewerkers van privébedrijven.

Honderden deelnemers hebben om verschillende redenen geannuleerd. Een deel vindt een loop door een geteisterde en rouwende stad ongepast. Ook de democratische senator Liz Krueger hekelt de beslissing van burgemeester Michael Bloomberg om de marathon koste wat het kost door te laten gaan. “Een overduidelijke misser in de context van zoveel succesvolle noodhulp”, aldus Krueger.

Andere inwoners prijzen daarentegen Bloomberg en de spirit van de stad die zich juist in de moeilijkste omstandigheden opricht. Vergelijkingen zijn gemaakt met de marathon na de aanslagen in september 2001. Daarbij kan New York de inkomsten – geschat op een dikke 250 miljoen euro – wel gebruiken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?