Kristof Van Malderen lanceert All4running.be

Kristof Van Malderen heeft een punt gezet achter zijn atletiekcarrière. De 1.500 meterloper gaat zijn schouders zetten onder de gespecialiseerde loperswebshop All4running.be.

Van Malderen had sinds deze zomer een break genomen om alles op een rijtje te zetten, nadat hij de limiet niet haalde voor de 1.500 meter van de Olympische Spelen in Londen. “Ik heb mijn tijd genomen om de beslissing te nemen, want ik heb mijn hele leven gesport”, zegt hij in running.be magazine. “Ik wist niet wat stoppen met mij zou doen. Maar na een half jaar is de conclusie dat ik het niet mis.”

Dat Van Malderen afscheid heeft genomen van de topsport, wil evenwel niet zeggen dat hij het lopen voorgoed vaarwel heeft gezegd want dat doet hij nog steeds bijna dagelijks. Ook op professioneel gebied blijft hij actief in het wereldje nu hij zijn schouders heeft gezet onder de gespecialiseerde onlineshop All4running.be.

“Ik train en woon al zes jaar in Nederland. Een vriend van mij had een loopspeciaalzaak in Alkmaar: All4running. Ze lanceerden in april 2012 All4running.nl voor Nederland, en ik zal nu mijn schouders onder de Belgische tak zetten. Mogelijk komt er ook in België een winkel, want dat is de toekomst: clicks and bricks, de combinatie van een fysieke winkel met een webshop. 46 procent van de Belgen heeft vorig jaar iets gekocht via het internet, en naar mijn aanvoelen staan lopers nog meer dan anderen open voor alles wat online gebeurt. Maar een fatsoenlijke webshop voor lopers was er nog niet in België.”

Volgens Van Malderen wordt trailrunning dé trend van het voorjaar. “Die tak lijkt helemaal te gaan doorbreken bij het brede publiek. Als ik naar de gadgets kijk, valt het succes van smartphonehouders op. De loop-apps worden dan ook steeds interessanter, en steeds meer lopers houden ervan om hun training te tracken en na afloop te delen met vrienden. En als ik ten slotte naar de schoenen kijk, zie ik heel veel verschillende kleuren. Lopers zijn positieve mensen die blijkbaar van kleurrijke schoenen houden.”

Nieuwe abonnees van running.be magazine krijgen aan cadeaubon van 20 euro om te besteden op All4running.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?