Kris Peeters met muco-patiënt in DVV Antwerp 10 Miles

Veel bekende lopers op de DVV Antwerp 10 Miles waaronder ook Vlaams minister-president Kris Peeters. Hij heeft wel een heel speciale challenge! Hij loopt samen met een muco-patiënt.

MP Peeters zal de DVV Antwerp 10 Miles samen met de 11-jarige Casimir Van Lathem lopen. Casimir is een jonge muco-patiënt die tot nog toe enkel aan de short run 5 km van de Miles deelnam. Het wordt dus een hele uitdaging voor de jongeman, die zal aantreden in de langste afstand, de 10 Miles. Minister-president Peeters zal samen met de jonge Casimir lopen, die zo wil aantonen dat ook mensen met fysieke beperkingen in staat zijn tot grootse sportieve prestaties. In 2011 beklom MP Peeters reeds de Col du Galibier voor Climbing for Life, samen met meer dan 2500 Vlaamse wielertoeristen en 10 mucopatiënten. De opbrengst van Climbing for Life ging toen, net zoals in 2012 het geval zal zijn, naar onderzoek naar de bestrijding van mucoviscidose, een erfelijke en nog steeds ongeneeslijke ziekte waaraan 1200 Belgen lijden.

“We willen in eerste instantie aantonen dat ook mucopatiënten in staat zijn tot dergelijke fysieke inspanningen. Samen met Casimir, zijn papa en kinesiste Tine Coremans heb ik dan ook geen finishtijd voor ogen. Het voornaamste is dat we samen zullen starten, en samen over de finish lopen. Die  DVV Antwerp 10 Miles zijn vooral een mentale uitdaging, veel zit immer tussen je oren, je mag niet opgeven. Zeker op het einde beginnen die kilometers te wegen, maar we hebben één doel voor ogen: samen die eindmeet halen, dat zou een enorme prestatie zijn!” aldus minister-president Peeters.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?