Krijg je in 2022 een strak lichaam dankzij deze nieuwe fitnesstrend?

De coronapandemie heeft onze sportgewoontes in 2020 en 2021 sterk veranderd. En ook richting het nieuwe jaar blijven er nieuwe sport- en fitnesstrends opduiken.

Nu de meeste sportactiviteiten weer kunnen doorgaan en fitnesszaken opnieuw open zijn, wou de Britse gezondheidsketen PureGym nagaan of we nog steeds op zoek zijn naar alternatieve methodes om fit te blijven, en of dat leidt tot nieuwe fitnesstrends in 2022. Hiervoor analyseerden ze meer dan 100 verschillende fitnesstrends en hun maandelijkse zoekopdrachten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Met meer dan dubbel zoveel zoekopdrachten (+234,25%) dan in 2020, is ‘weighted hula hoop’ de sterkst groeiende fitnesstrend richting het nieuwe jaar.

TikTok staat bekend om veel dingen, waaronder ook het starten van nieuwe rages. Van voedingshypes zoals baked oats tot drankjes als proffee. Maar ook op fysiek vlak zijn er het voorbije jaar heel wat nieuwe trends op TikTok ontstaan. Zo leverde de hashtag #weightedhulahoop in 2021 bijna 200 miljoen views op. Het gaat hier niet om een gewone hoelahoep zoals je die kent uit je kindertijd, wel om een hoelahoep met extra gewicht van 1 tot 3 kg zwaar. Deze vorm van hoelahoepen zou niet enkel je core en lagere lichaamsspieren versterken, maar ook je houding, flexibilitiet, evenwicht én je cardiovasculaire gezondheid verbeteren.

Ook buiten TikTok blijkt dit een enorme hit: met een stijging van liefst 234% in Google zoekopdrachten in vergelijking met vorig jaar, ziet het ernaar uit dat deze trend zich in 2022 zal voortzetten.

@olivia.harriman

let?s see how this goes 👏🏼 ##fyp ##foryou ##weightedhulahoop ##hulahoop

♬ motive x promiscuous – elfixsounds

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?