KRC Genk geeft supporters looptraining

Voetbalclub KRC Genk wil zijn supporters meer laten bewegen. De club gaat ze negen weken lang professioneel begeleiden met als doel de Genkse stadsjogging op 5 mei.

De supporters die deelnemen aan de campagne ‘Maak je shirt nat’ krijgen tips en schema’s met oefeningen van Peter Catteeuw, de man die dagelijks de profs van KRC Genk fysiek paraat houdt.

De eerste 100 fans die zich via info@frza.be opgeven voor het joggingprogramma worden op de club ontvangen voor tips over opwarmen, stretchen en voeding, en een gezamelijke loop. Vervolgens krijgen ze elke week een loopschema doorgemaild. Later volgt er nog een vervolgsessie, waarna de laatste rechte lijn richting 5 km op 5 mei wordt ingezet.

‘Maak je shirt nat’ kadert in het Forza-project dat de club onlangs heeft gelanceerd om de fans dichter bij de club en de samenleving te betrekken. “Gezondheid en bewegen zijn termen die we binnen de club hoog in het vaandel houden”, aldus Davy Vanhaen, community medewerker van KRC Genk in Het Laatste Nieuws.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.