Kortrijk wordt een steeds grotere loopstad

Lopers uit Kortrijk en omgeving hebben ook dit jaar absoluut geen excuus om in hun luie zetel te blijven zitten. De stad pakt opnieuw uit met een stevige loopcampagne!

Eerst en vooral zijn er opnieuw de loopcursussen voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf maart starten die op liefst zeven (!) verschillende plaatsen in de stad. In drie maanden tijd worden de deelnemers door middel van sessies Leren Lopen en Start to Run voorbereid met als doel om de 5 km van Kortrijk Loopt voor Think-Pink uit te lopen (pinkstermaandag 16 mei – Argenta Running Tour).

Op zaterdag 16 april (9.30u – 12u) worden er in sportcentrum Wembley dan weer doorlopend workshops gegeven. Thema’s zijn onder andere looptechnieken, loopkledij, loopschoenen,voeding en hartslagmeters.

Wedstrijden

Van mei tot september kunnen de Kortrijkse lopers hun opgebouwde conditie testen in de talrijke loopwedstrijden. Er is zelfs een criterium van zes wedstrijden, waarbij alle deelnemers die aan drie van de zes events deelnemen in de prijzen vallen. Kortrijk Loopt voor Think-Pink is dit jaar de tweede manche van het criterium. Om je vertrouwd te maken met de verschillende parcours, worden er trouwens ook gratis inloopsessies gepland.

Voor wie na het seizoen wil blijven lopen, is er een natraject voorzien bij verschillende sportclubs. Ten slotte kunnen de Kortrijkzanen ook hun looptips, ervaringen en foto’s uitwisselen in de Facebook-groep LopeninKortrijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?